Авиокомпании отменят полетите си след терора на летище „Ататюрк” в Истанбул.

Три полета на British Airways са били отменени. От авиокомпанията са категорични, че безопасността и сигурността на клиентите е неин топ приоритет. Към пътниците се отправя съвет да следят онлайн последната информация, съобщава ITV.

Говорителят на авиокомпанията обяви, че днешният полет BA675 от Истанбул за лондонското летище „Хийтроу” и полет BA676 за Истанбул и обратният полет BA677 от Истанбул до летище „Хийтроу” в Лондон са отменени.

Безопасността и сигурността на нашите клиенти и колеги винаги са били наш топ приоритет. Извиняваме се за нарушението в пътуванията на клиентите си. Съветваме нашите клиенти, на които предстои пътуване до Истанбул, да продължават да проверяват за най-актуална информация на нашия интернет сайт - ba.com”, посочва авиокомпанията.

Турските авиолинии отменят полети между Истанбул и София

Турските авиолинии отменят полети между Истанбул и София

Отменени са сутрешните полети

По-рано Иран обяви, че прекратява всички полети за днес до основното международно летище в Истанбул.

Заради експлозията на летище „Ататюрк” снощи, всички ирански полети са преустановени, докато тяхната безопасност и сигурност бъдат гарантирани, заяви директорът на връзките с обществеността на Организацията за гражданска авиация на Иран, цитиран от информационната агенция „Фарс”.

Той допълни, че полетите могат да бъдат възобновени следобед.

По-рано от летище София съобщиха, че Турските авиолинии са отменили сутрешните си полети до българската столица. Информация дали вечерните ще бъдат осъществени все още няма.