В тази ситуация не трябва да се политиканства, трябва да бъдем отговорни и единни, за да се справим. Това заяви пред Нова телевизия регионалният министър Петя Аврамова, която изкара 10 дни в изолация.

Тя изрази надежда, че експертите ще вземат най-добрите решения, а политиците ще се съобразят с тях, така че да бъдат запазени животът и здравето на хората.

Относно стълба "Зелена България" Аврамова поясни, че това е програма за енергийна ефективност, която ще включва изолация, подмяна на дограма и топлоизолация на покрив. Тази програма ще включва и интелигентни решения - възобновяеми източници на енергия.

Симеонов очаква чували с трупове и у нас, ако борим пандемията само с политически лозунги

Симеонов очаква чували с трупове и у нас, ако борим пандемията само с политически лозунги

Превес имали политическите решения преди тези на здравните власти

По думи на министъра ще има съфинансиране между 5 и 10%, но то ще бъде поето по други механизми. Аврамова обясни, че се разработват четири варианта.

"За нас е ясно, че хората, ако трябва да извадят дори 5-10 лв. от джоба си, винаги ще има в един вход някой, който да блокира нейното изпълнение. Ние не искаме да бъде блокирана", коментира тя.

Очаква се програмата да стартира през април 2021 г., като първите 2 години трябва да бъдат договорени голяма част от средствата.