От Министерството на външните работи и европейската интеграция на Молдова (МВнРЕИ) се съгласиха молдовските власти да организират избори за българския парламент на 4 април 2021 г. в посолството на Република България в Кишинев и в Консулството на Република България в Тараклия. Информацията е на МВнР.

Заради епидемиологичната ситуация молдовските власти изискват от посолството ни да спазва и следва всички препоръки, издадени от Министерството на здравеопазването, труда и социалната защита на Република Молдова, както и съответните решения на Националната извънредна комисия за обществено здраве за контрол и предотвратяване на COVID-19, валидни за изборния период.

Българите в Турция могат да гласуват за нашия парламент и в помещения извън мисиите ни

Българите в Турция могат да гласуват за нашия парламент и в помещения извън мисиите ни

Анкара, Истанбул, Одрин, Бурса

Молдовските власти предупреждават, че ако по време на изборите бъде обявено извънредно положение на цялата територия на Република Молдова или в определени части на страната, е задължително да се спазват правилата за поведение, установени от органите, които са обявили извънредното положение.

По-рано Испания, Грузия, Словения, Турция и РС. Македония се съгласиха нашите сънародници там да гласуват в посолството ни.