България се стреми да създаде необходимата среда, за да привлича стратегически чуждестранни проекти и инвеститори.
Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с генералния директор на Световната търговска организация (СТО) Роберто Азеведо в сградата на президентската администрация.

Румен Радев изрази желанието на страната ни да засили присъствието си и на нови пазари извън Европейския съюз, където потенциалът за търговия е голям, но все още не е напълно реализиран.

Държавният глава благодари за подкрепата, която България получава от СТО за покриване на стандартите на съвременната търговия.

11.8% увеличен износ за януари-ноември 2017 г. отчете Борисов пред шефа на СТО

11.8% увеличен износ за януари-ноември 2017 г. отчете Борисов пред шефа на СТО

България запазва икономическа и финансова стабилност каза премиерът на Азеведо

Регионалните инициативи и подкрепата за регионалната интеграция подобряват ефективността на глобалната търговия, беше общата позиция на Румен Радев и Роберто Азеведо.

"България има своя опит и традиции в търговията с различни партньори по света, спазва стандартите за отвореност и има важна роля за активизирането на икономическия обмен с региона на Западните Балкани", заяви Роберто Азеведо.

Според него страната ни има ключово местоположение в Източна Европа на фона на динамично развиващата се дигиталната икономика на услугите.