Целта не е да влезем в Народното събрание, целта ни е да защитим ценностите, за които се борим и за които българското общество настоява. Това заяви организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов в сутрешния блок на БНТ.

ВМРО има готовност за самостоятелно участие на предсрочните парламентарни избори. Ние казахме, че сме отворени и говорим с всички патриотични формации, като Каракачанов е предложил на лидерите на патриотичните формации да направят крачка назад и да не участват в листите, посочи Ангелов.

ВМРО, НФСБ и КОД гласят предизборна коалиция

ВМРО, НФСБ и КОД гласят предизборна коалиция

Каракачанов не вижда смисъл да преговаря с Волен Сидеров

Търсят се разговори и с консервативни формации, но без лидерите си.

В следващия парламент всички останали въпроси ще бъдат поставени и България може да тръгне в една либерална посока. Тюрлюгювеч може да стане коалиция с всички останали партии, които са извън патриотичното пространство, като например на партията на Цветан Цветанов или на русофили в България.

Валери Симеонов уклончиво за една бъдеща коалиция с ГЕРБ

Валери Симеонов уклончиво за една бъдеща коалиция с ГЕРБ

Позор е в Народното събрание да няма патриоти

Идеята на ВМРО е, когато не може да се сформира правителство и има политическа криза, президентската институция да има по-големи правомощия и да решава проблемите. ВМРО не са обсъждали възможността за подкрепа към президента Румен Радев за втори мандат. Имаме готовност и на президентските избори да участваме с кандидат. Не сме обсъждали подкрепата, за която и да било друга политическа партия кандидат, обясни той.

Юлиан Ангелов смята, че България е готова за президентска република. Официални разговори за обединение по определени теми не са провеждани все още.

Първан Симеонов: Със Стефан Янев служебен премиер, Румен Радев ще е водещ

Първан Симеонов: Със Стефан Янев служебен премиер, Румен Радев ще е водещ

Да устоим на натиска за Македония