Третият проучвателен мандат се връчва от президента на партия по избор. Ако дойде при нас, ние сме готови, имаме план и стратегия. Ще говорим с всички партии. Трябва да сложим край на разделението. Това заяви в ефира на БиТиВи лидерът на Български възход Стефан Янев.

По думите му е безотговорно политиците да обясняват на гражданите защо не могат да водят диалог и да съставят правителство. Това е наш дълг към избирателите, подчерта той.

По отношение на хартиената бюлетина Янев заяви, че партията му ще гласува "Против". Ние ще гласуваме за утвърждаване и разширяване на машинния вот. Нека живеем в 21 век, допълни депутатът. Според Янев темата за хартиената бюлетина може да бъде разменна монета за съставянето на правителство, но уточни, че тези разговори трябва да се водят открито.

Лидерът на Български възход коментира и темата за войната в Украйна. Трябва да мислим за себе си и собствената си държава. Войната е близо до нашите граници. По думите му ние можем да дадем оръжие на Украйна. Той подчерта, че това ще е добре от гледна точка на бизнеса и ще отвори възможност за превъоръжаване.

Янев се обяви за директен износ на оръжие за Украйна

Янев се обяви за директен износ на оръжие за Украйна

Военна помощ от арсенала на българската армия - при гаранции за замяна с модерна