Българските политици осъдиха остро опита за покушение срещу Доналд Тръмп.

Стрелбата по Доналд Тръмп е безпрецедентен акт и изисква от нас категорично да осъдим всякакъв вид политическо насилие! Това написа председателят на ДПС Джевдет Чакъров в социалната мрежа. "То няма място в политиката в 21-ви век! Това е покушение срещу демокрацията", категоричен е той. Съболезнования към близките на невинната жертва и успешно възстановяване на ранените,пише още Чакъров.

Другият съпредседател на ДПС Делян Пеевски също излезе с позиция по казуса. Според него ескалацията на политическото противопоставяне и грубото посегателство срещу живота на Тръмп будят огромна тревога.

Демокрацията е възможност за избор, а не отстрел на противника. Всички трябва да се обединят в търсенето на диалог, приемане на различията и блокиране на езика на омразата, посочва Пеевски.

Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков написа във фейсбук, че стрелбата срещу Тръмп е недопустим акт. По думите му насилието не може да разреши политическите различия.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че насилието няма място в цивилизования е демократичен свят. Според него езикът на омразата става все по-остър и видим. Разделението между хората е опасно и отдавна предупреждавам, че това няма да доведе до нищо добро, пише още той в социалните мрежи.

Костадин Костадинов от Възраждане също осъди покушението и изрази пълната си подкрепа за Донлад Тръмп.

В социалната мрежа Х президентът Румен Радев заяви, че насилието и омразата заплашват демократичния процес и са неприемливи.

Според Красимир Каракачанов от ВМРО стрелбата е грозно деяние, което показва деградацията в обществото.

Според лидерът на ИТН Слави Трифонов опита за покушение над Доналд Тръмп е едно чудовищно, грозно, неприемливо и отвратително доказателство, че живеем в свят, в който разделението взима връх.

В официална позиция БСП заяви, че осъжда всяко насилие над личността, всяко посегателство над политическите права на гражданите да избират и да бъдат избирани, над свободния и честен изборен процес.

Припомняме, че мъж откри огън по кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп по време на митинг в Пенсилвания. Стрелецът бе ликвидиран. Доналд Тръмп бе ранен в ухото. Американски и световни политици осъдиха опита за покушение.

Американски и световни политици осъдиха атентата срещу Тръмп

Американски и световни политици осъдиха атентата срещу Тръмп

Призиви за единство на нацията