Патриотите внесоха Законопроект за вероизповеданията. Искрен Веселинов подчерта, че се създава преграда чужди държави да влияят върху вътрешната сигурност на страната чрез вероизповеданията. Амбицията на патриотите е да не се допусне радикализация на вероизповеданията.

С разговори Каракачанов изглажда прискърцванията в коалицията

С разговори Каракачанов изглажда прискърцванията в коалицията

Чакат становището на мин. Горанов за законопроекта за вероизповеданията

Те ще имат ред задължения, както обясни Веселинов. Няма да се допуска изповядването на радикална идеология. Патриотите предлагат религиозните ритуали да се водят само на български език. Те искат още българското знаме да се вее на всеки религиозен храм.

Българските вероизповедания трябва да бъдат крепител на българското национално единство, отсече Искрен Веселинов.

Всички фактори в ГЕРБ били запознати с идеите им, а проектът на герберите бил част от законопроекта на патриотите, по мнението му. На коалиционния партньор проектът бил по-либерален.

Депутатите почетоха Деня на победата и Деня на Европа, патриотите мълчат

Депутатите почетоха Деня на победата и Деня на Европа, патриотите мълчат

Без победа над хитлеристка Германия нямало да има ден на Европа

Проектът на ГЕРБ допълва нашия, подчерта и Борис Ячев. Нямало проблем двата проекта да бъдат обединени. Този проект не е насочен срещу някое конкретно вероизповедание, посочи патриотът.

На въпрос изчистено ли е недоразумението с Волен Сидеров, Искрен Веселинов отсече: "Най-доброто предстои." А на въпрос защо днес нямаше декларация за 9 май от Обединените патриоти Веселинов отговори: "Да не се правим на пó католици от папата."