Управляващите всъщност искали да свалят Корнелия Нинова от лидерския пост в БСП, защото виждали в нея заплаха. Затова и използват всички възможности да я отстранят. Това е мнението на Румен Овчаров за процеса в БСП на избор на нов лидер, както и скандалите в партията покрай това.

Според Румен Овчаров БСП не е изчезнала. За последните 3 месеца ГЕРБ приели повече идеи и предложения на БСП отколкото за цялото им управление. ГЕРБ приема позициите на БСП, но после не са ги чули и не са ги разбрали, каза още Овчаров.

Георги Гергов - взет на мушка предкампанийно според Станишев

Георги Гергов - взет на мушка предкампанийно според Станишев

На БСП й трябвало обединяване, а не заклеймяващи кампании

Той не е от хората, които подкрепя Кирил Добрев за нов лидер на БСП.

Ако бароните се опитат и успеят да ни вкарат в сценария и във филма "От скандал в скандал", няма да има никакво значение кой ще бъде председател на партията. Запитан кои са бароните на БСП, Овчаров даде пример с Георги Гергов.

Нинова към Гергов: БСП не се продава

Нинова към Гергов: БСП не се продава

Гергов да избере в кой отбор играе

Припомняме, че в БСП не за първи път има търкане между настоящото ръководство в лицето на Корнелия Нинова и Георги Гергов. Сега обаче социалистите искат оставката на Гергов заради изказванията му в телевизионно интервю, че мерките на правителството срещу пандемията са навременни и то трябва да бъде поздравено.

БСП се намира в момента в замразена предизборна кампания за избор на нов лидер - първи такъв пряк избор в партията. Отчетно-изборната кампания, която стартира през февруари месец, беше спряна заради въвеждането на извънредно положение в страната. В последствие бяха предложени два варианта за довършване на процедурата, но окончателно решение засега няма.

21 са номинациите за нов лидер на БСП, в които водят Корнелия Нинова - 31 и Кирил Добрев с 13 номинации от конференции и общи събрания. 

Останалите се подреждат: Калоян Паргов - 6; Красимир Янков - 6; Костадин Паскалев - 6; Янаки Стоилов - 5; Георги Гергов - 5; Драгомир Стойнев - 3; Валери Жаблянов - 3; Сергей Станишев - 2; Михаил Миков - 2; Деница Златева - 2; Жельо Бойчев - 2; Борислав Гуцанов - 2; Георги Свиленски - 1; Иван Ченчев - 1; Явор Гечев - 1; Георги Пирински - 1; Лъчезар Костов - 1; Станислав Павлов - 1 и Атанас Мерджанов - 1.