Беше ме срам от това, което се случваше в БСП, когато неин председател беше Сергей Станишев. Това обяви социалистът Костадин Паскалев в сутрешния блок на БиТиВи.

По думите му, партийният контрол върху Станишев и обкръжението му е бил изпуснат. Паскалев твърди, че по времето на управлението на кабинета „Орешарски” тогавашният ръководител на БСП е имал отявлена опозиция в негово лице (и не само).  

Той оцени като абсолютно правилно поведението на Михаил Миков, който наследи Станишев на председателския пост на социалистическата партия. Според него обаче темповете е трябвало да бъдат много по-бързи и в този смисъл приветства новия червен председател Корнелия Нинова.

Паскалев, който наскоро беше избран за член на Изпълнителното бюро на партията, коментира още, че АБВ били естественият партньор на БСП.

По думите му, още утре партията трябва да вземе решение за провеждането на референдум сред членовете на БСП относно кандидата за президент, който червените следва да издигнат. След това през юли той настоява да започнат разговори с партньорите на партията - АБВ, патриотични формации и ДПС.

Попитан кой ще е кандидатът за президент на БСП, Паскалев отговори, че Конституцията не позволява Георги Първанов да е президент трети мандат.

Като член на Изпълнителното бюро на БСП Паскалев ще отговаря за общините и местната политика. "Предстои бюрото да се сработи", посочи той, като е убеден, че БСП трябва да е алтернатива на управлението.

Неговата позиция, която се различавала от тази на останалите, е, че БСП трябва да започне разговори с всички политически парламентарно представени партии, включително ГЕРБ, за нацоналните приоритети на България.

Във връзка с избухналия скандал в столичния квартал "Ботунец", Паскалев коментира, че за справяне с подобен род проблеми била необходима ясна социална политика към циганите. Той беше категоричен, че в Благоевград такива проблеми не са имали по времето, когато той беше кмет на града, тъй като била осигурена заетост на циганите, децата им ходели на училище. В тази връзка разкритикува Меглена Кунева, че в образователното министерство имало програми за десетки милиони, като очевидно парите не отиват по предназначение.