Ако не е батко Доган да им композира влак за София, да им ги докара… БСП сама и митинг не може да направи. Това рече лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред привържениците си, събрали се на свикания от партията антиправителствен митинг в Пловдив. Той бе приветстван от тълпата с възгласи „Бойко”.

„Днешният митинг сме го направили в Пловдив, защото в София има футболно дерби, има агитки по улиците, има други протестиращи, студенти, други митинги и разбира се – и контрапротест на управляващите”, каза Бойко Борисов, цитиран от агенция „Фокус”.

Бившият премиер се извини на гражданите на Пловдив, които не мислели като ГЕРБ, за причиненото неудобство. Тук събралите се започнаха скандирания „червени боклуци” и освирквания.

„Искам да ви помоля, когато се дават такива обидни квалификации към симпатизантите на една партия („червени боклуци” – бел. ред.), те не го заслужават. Като партиен лидер се радвам, че Станишев е лидер, вече десет пъти го побеждавам”, подчерта за пореден път лидерът на ГЕРБ.
По думите на Борисов ГЕРБ били единственият препъникамък на БСП и ДПС.

Орешарски е държавен служител. Той е на партиен митинг на БСП. Следователно той трябва да бъде уволнен, трябва да си подаде оставката”, посочи още Бойко Борисов по повод заявлението на министър-председателя, че ще се уволняват държавни служители, които посещават антиправителствени митинги.
България е имала добри премиери, но Орешарски е обида за тази дума. Ще сезираме Европа за тази закана на премиера – да уволнява държавни служители, защото ходят на митинг, зарече се лидерът на ГЕРБ.

„Управляват БСП и ДПС и НДСВ – спират всички фондове на ЕС, идва ГЕРБ – пускат всички фондове, идват БСП и ДПС и "Атака" и пак спират всички фондове. И Станишев казва – това е заради ГЕРБ. Когато ГЕРБ беше на власт, нямаше нито едно спряно евро”, допълни бившият премиер.

Бойко Борисов съобщи и за инцидент с дъщеря му тази сутрин, предизвикан от хората на Николай Бареков. Момичето е било блокирано в къщата на лидера на герберите в Банкя. Дано се оправи, каза Борисов и обяви, че ще бъде безмилостен към тези хора, съобщава Plovdiv-online.