"Турски поток" през България е възможно и предпочитано трасе. Тази позиция изрази вицепремиерът Томислав Дончев в коментар в НС за визитата на Бойко Борисов в Русия.

"Основните разговори обаче са във формат газови дружества. За да се доведе докрай има работа, която трябва да се свърши и с ЕК. След изразената политическа воля, работата стартира, надявам се да я доведем докрай", посочи той.

По думите му предвид темповете на "Турски поток" и амбициите на руската страна кога ще започне снабдяването с газ по това трасе, най -вероятно имаме срок по-малък от година да приключи техническата работа.

Драгомир Стойнев: Без газ от Русия няма да стане

Драгомир Стойнев: Без газ от Русия няма да стане

АЕЦ "Белене" трябва да се рестартира според социалиста

На въпрос дали премиерът Бойко Борисов е отворил нова страница в българо-руските отношения, Дончев заяви, че е против всякакви бомбастични изказвания. Това, което имаме в момента, е възстановен диалог, каза той.

Импулсът във възстановените отношения с Русия трябвало да бъде доведен до край, имайки предвид и стратегическите решения за енергетиката. Той поясни, че трябва да бъдат изчистени много въпроси по отношение на европейското законодателство. "Никой не иска да тръгва да строи нещо, което впоследствие да се окаже, че е в конфликт или в противоречие и да се каже, че са дадени пари на вятъра", допълни Томислав Дончев.

Борисов не се е молил или извинявал в Москва, обяснява Горанов

Борисов не се е молил или извинявал в Москва, обяснява Горанов

За хазарта - никой не е фалирал от факта, че е изтъркал две билетчета