Борисов не се е молил или извинявал в Москва, може би премиерът е трябвало да информира Радев за посещението си, но това не е записано по закон, не е длъжен да дава отчет на Радев, а на парламента, коментира пред БТВ вицепремиерът и министър на финансите Владислав Горанов.

Разговорите в Русия са като между партньори, обясни Горанов и допълни, че няма смисъл Борисов да си губи времето в парламента и да отговаря на опозиция, която се опитва да изкарва дребна политическа интрига от всичко. Президентската институция има ясно разписани правомощия, но те явно се виждат малки на Радев, смята Горанов.

Според него, ако е нарушен интересът на Русия по повод проектите "Южен поток" и АЕЦ "Белене", е защото защитаваме общоевропейски цели и това не е повод за извинение. В бъдеще, ако съответстват на икономическия интерес на България, ще се реализират, обясни финансовият министър. Ако нов проект за газопровод през България не отговаря на правилата на ЕК и той няма да се случи.

"Интересите на руската и българската страна съвпадат - трябва да гарантираме запазването на България като играч в транзита на газ в Европа и да гарантираме, че ако доставките на газ през Украйна станат невъзможни, ние да имаме достатъчни количества, за да работи нашата икономика", коментира Горанов.

ДПС вика премиера да разкаже за визитата при Путин
Обновена

ДПС вика премиера да разкаже за визитата при Путин

Все пак сме парламентарна република, обясни Карадайъ

Повече от 2 часа е продължила срещата, без да се бори пресконференцията и обяда. Повече от 3 часа са останали в Кремъл с Путин. Прибрали са се по-рано, защото по програмата, оставало само да преспят в хотела, а Борисов има по-важни дела за вършене у дома, допълни финансовият министър.

Във връзка с влаковете и БДЖ, Горанов коментира, че са купувани хубави мотриси, но скъпи, а не са и плащани. На Ивайло Московски не му е лесно с тази тема и държавата сигурно ще предостави средства в помощ на дружеството и служителите ще имат заплати, коментира финансовият министър.

План за спасяване на БДЖ от Борисов иска БСП

План за спасяване на БДЖ от Борисов иска БСП

Сключват се застраховки без обществена поръчка

По отношени на хазарта, данък има, добави Владислав Горанов, но е важно да се ограничи битовия хазарт в хазартните зали в близост до училища.

Истерията с темата за ограничаване на рекламата на хазарта не е пропорционална, никой не е фалирал от факта, че е изтъркал две билетчета, обясни той.

"Не искам да отивам и в другата крайност - от сутрин до вечер да се рекламират тези игри, но благодарение на тези реклами ви има вас и сте в ефир. За мен темата с рекламата на хазарта се преекспонира. Ще видим какво ще се случи в парламента", допълни вицепремиерът и министър на финансите Владислав Горанов

Симеонов наказва стадото акули срещу малките рибки в хазарта

Симеонов наказва стадото акули срещу малките рибки в хазарта

Хазартът е вреден, хазартът развращава