Депутатите от ДПС предлагат премиерът Бойко Борисов да запознае народните представители с резултатите от срещите в Русия.

Все пак сме парламентарна република, заяви председателят на партията и председател на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ. Партията имала откъслечна информация от медиите. Предположения не искаме да правим, заяви той.

Времето щяло да покаже дали визитата на Бойко Борисов в Русия е успешна или не, е мнението на заместника му в ГЕРБ Цветан Цветанов, който коментира позицията на Корнелия Нинова. Премиерът Борисов се стара да защити националния интерес, отсече той.

Заради БСП и Нинова сме на настоящата позиция за АЕЦ "Белене", смята Цветанов. Според него дебат ще реши бъдещето на проекта, който трябва да се осъществи без държавна гаранция и на пазарен принцип.

Дебатът предстои, коментира Цветанов. Той защити премиера от нападките на държавния глава и обясни, че Борисов никога не се е месил в работата на законодателния орган. Ще се защити националния интерес за АЕЦ "Белене", увери Цветан Цветанов.

Нинова иска конкретика от отношенията с Русия

Нинова иска конкретика от отношенията с Русия

А Борисов да се извини на българския народ

Припомняме, по-рано на брифинг в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че очаква повече конкретика от визитата на премиера. Нищо конкретно не е договорено, обясни тя резултатите от визитата на премиера.

По мнението й Борисов се опитал да поправи собствените си грешки със спирането на руските проекти, но не е успял в това си начинание.

Нинова очаква започналият диалог с Русия да продължи на всички нива. Борисов не получил газ за хъба Балкан. Нямало нищо конкретно за страната ни, според нея. Тя очаква и конкретни сигнали и за АЕЦ "Белене".

Припомняме, по време на визитата на българския премиер Бойко Борисов в Москва стана ясно че "Газпром", "Булгартранзгас" и енергийните министри на страните ще работят за намиране на схема, по която след това газта да се преразпределя, да се търгува и да се транспортира до следващите държави в региона.

"И сега на базата на това количество, което влиза от Русия през Украйна за България през "Турски поток" - около 34-35 млрд. куб. метра, което е сериозно количество газ", каза Борисов в Москва. По думите му има ангажимент заедно с Европейската комисия, да се намери приемлива формула.

Радев бе подгряваща група за голямото шоу на Борисов в Русия, ласкае го Атанасова

Радев бе подгряваща група за голямото шоу на Борисов в Русия, ласкае го Атанасова

Радев извади отношенията ни с Русия от "ледников период" според Крум Зарков

Визитата на премиера Бойко Борисов в Москва бе седмица след като на официално посещение там бе и президентът Румен Радев. От администрациите на двете ведомства стана ясно, че визитите са готвени независимо една от друга.