Лидерът на БСП Корнелия Нинова оценява високо затоплените отношения с Русия и визитите на Румен Радев и Бойко Борисов в Москва. Размразиха се отношенията България - Русия, подчерта тя пред медиите в Народното събрание.

Борисов обсъди с Медведев търговските отношения

Борисов обсъди с Медведев търговските отношения

Отношенията ни се активизирали, смята руският премиер

Нинова очаква повече конкретика от визитата на премиера. Нищо конкретно не е договорено, разкритикува соцлидерът. По мнението й Борисов се опитал да поправи собствените си грешки със спирането на руските проекти, но не е успял в това си начинание.

Извинява се и търси прошка от господин Путин, но за нас е по-важно да се извини на българския народ за пропуснатите ползи, изтъкна Нинова.

Тя се надява започналият диалог с Русия да продължи на всички нива. Борисов не получил газ за хъба Балкан. Нямало нищо конкретно за страната ни.

Нинова очаква конкретни сигнали и за АЕЦ "Белене".

Припомняме, по време на визитата на българския премиер Бойко Борисов в Москва стана ясно че "Газпром", "Булгартранзгас" и енергийните министри на страните ще работят за намиране на схема, по която след това газта да се преразпределя, да се търгува и да се транспортира до следващите държави в региона.

"И сега на базата на това количество, което влиза от Русия през Украйна за България през "Турски поток" - около 34-35 млрд. куб. метра, което е сериозно количество газ", каза Борисов и допълни, че следва да се намери формула тази газ да се разработи през газов хъб.

"И нашите колеги поеха ангажимент, заедно с Европейската комисия, да намерят приемливата формула", посочи Борисов.