Да се престане със сюжетите тип "гаджета ли сме или не сме". Това поиска председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред медиите в Партийния дом след коментарите от тази сутрин за отношенията в сглобката, както на Лена Бориславова от Нова телевизия, така и на Бойко Борисов след това в кулоарите. Коментарът му дойде след думите на Бойко Борисов за близост между председателя на ПГ на ДПС и ПП-ДБ.

Въпреки основното си теза Делян Пеевски реши, че е добре да уточни още в началото, че мъже не харесва. Малко взехме да ставаме като гаджета, възмути се Пеевски и изрази надежда, че хората, които се събират в тройния формат между партиите да не харесват мъже.

Това лицемерие трябва да приключи, категоричен бе Пеевски, според когото е абсолютно ясно, нормално и явно в рамките на мнозинството да се работи заедно.

"Много е интересно това водене по кабинети, без кабинети", заяви още председателят на ПГ на ДПС, но не е сериозно да се коментира по този начин. Кирил Петков идвал в неговия кабинет, самият той ходел при Петков, ходели и при Борисов. "Ние по цял ден сме заедно, кой им спасява нещата, аз им ги спасявам", отчете народният представител. Това се случвало включително и с "други партии".

Тези срещи между лидерите били нормални, тъй като всеки ден работели заедно.

"ДПС е част от това парламентарно мнозинство", отсече Делян Пеевски и повтори, че нямат претенции към министерски постове и да участват в правителството. Иначе ДПС имали оферти за участие с министри и заместник-министри, но отказали. В НС партията била балансьор.

"Без нас не могат да се оправят", смята Делян Пеевски.

В политически смисъл и Борисов, и Петков му били близки. "Много ги обичам и двамата", призна Делян Пеевски.

По темата за ротацията и рокадите в правителството Делян Пеевски остава настрана - Бойко Борисов щял да реши за външния министър. Не било логично заради един министър да се разтури сглобката.

Но ДПС е готово за избори, даже щяло да им дойдат добре избори 2 в 1.

Няма да дадем на Русия България, отчете той, защитавайки участието на ДПС в евроатлантическото мнозинство.

Бойко Борисов вече не иска Пеевски да му е свръзка с ПП/ДБ

Бойко Борисов вече не иска Пеевски да му е свръзка с ПП/ДБ

Мария Габриел и да не е външен министър, ГЕРБ предлагат свой експерт