Необходимо е да се оптимизира програмата за модернизация на армията, защото е ясно, че в момента не можем да я изпълним.

Това коментира днес във Варна след среща с кмета Кирил Йорданов президентът Георги Първанов.

Той допълни, че съкращенията в армията трябва да се сведат до минимум. "Най-лесно е да съкращаваме един път 10 процента, после пак - трябва да търсим оптимизация", посочи президентът.

По повод инидента в Крумовград той коментира, че след последното избухване на боеприпаси е имало заседание и са били предприети конкретни мерки, които се изпълняват.

"Не мога да коментирам конкретно този случай, но трябва да има контрол", допълни Първанов. След среща с кмета той съобщи още, че са разговаряли за финансите и проекция на общината от гледна точка на преодоляване на кризата.

Първанов посочи, че не се наема да коментира срокове, в които страната ще излезе от кризата, но допълни, че би желал те да бъдат по-кратки.

Президентът е гост на Варна по повод на отбелязването на 100-годишнината от рождението на патрона на Военноморското училище "Никола Вапцаров" във Фестивалния и конгресен център в града.