Военният министър Красимир Каракачанов призова представители на Българския хелзинкски комитет да защитят този достоен български офицер, който е пилот от Втората световна война. Това заяви пред bTV Каракачанов по повод деветкратните обири на дома на ветерана Дянко Марков и нападението с отвертка срещу него.

"Още в 90-те години въпреки, че имаше основание да бъде обиден, той не търсеше мъст и беше един от сторонниците Българската армия да бъде силна", каза Каракачанов за Дянко Марков. Този достоен човек и ветеран да бъде 9 пъти ограбван - не е ли дръзко престъпление, запита реторично Каракачанов. 

Каракачанов непримирим за концепцията за циганите

Каракачанов непримирим за концепцията за циганите

Внесох Концепцията в МС и ще настоявам тя да се приеме, категоричен е той

"Когато става въпрос за циганския бандитизъм всеки гледа да се покрие и никой не взема отношение. Тупането на топката не решава проблема. Депутатите от ВМРО ще внесат законопроект, който решава проблема", заяви лидерът на партията. Той отново изброи предлаганите промени в Закона за неизбежната отбрана и предложената от него Стратегия за справяне с ромската престъпност.

Лицата, които извършват подобни дребни престъпления при рецидив да полагат обществено полезен труд, призова Каракачанов. "Когато тези хора започнат да работят, а не да си "берат желязо", когато се приеме концепцията, когато едни хора, записани в бюрата по труда и те 1 и 2 пъти откажат, да им се спира социалната помощ и да започнат да работят. Няма как да си богат, когато не си ходил на училище, когато искаш да живееш от социални помощи и кражби", обясни позицията си лидерът на ВМРО.

Той повтори своята теза, че Българският хелзинкски комитет защитава предимно нападателите, но не и жертвите на ромската престъпност. "Нали трябва да се занимава с правата на човека - дали ще защитят правата на един ветеран. Ако арестуват утре някой мургав наш съгражданин, който го е наръгал с отвертката, ще чуете вопли до Брюксел", каза лидерът на ВМРО.

Каракачанов даде пример с полицая от село Бояджик, който на 15 септември 2008 г. - хвана няколко роми да палят националното знаме в двора на училището. "Същите тези правозащитници защитиха поругателите на българското знаме. Знаете ли колко полицаи са наказвани, защото уж са си превишавали правомощията", запита Каракачанов.

Според него БХК защитава и създадената през 1991 г. ОМО Илинден, чиято цел е промяна на българската история, отделяне на Пиринска Македония. "Тези национални предатели се занимават само със защита на сепаратисти, изнасилвачи", заяви Каракачанов. 

Има заповед за експулсиране на Джок Полфрийман

Има заповед за експулсиране на Джок Полфрийман

Оставането му в страната било предпоставка за заплаха за обществения ред

По думите му председателят на БХК Красимир Кънев лично е написал препоръка на осъдения за убийството на българския студент Андрей Монов - Джок Полфрийман, за предсрочното му освобождаване. Делото на ВКС е за понеделник, 7 октомври. Призоваваме всички български граждани 9 часа пред Съдебната палата да си изразим мнението, каза Каракачанов.