Обвиненията на Министерството на вътрешните работи към ГЕРБ безспорно понижиха доверието на избирателите към партията. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков за NOVA NEWS. По думите му, по никое от твърденията няма конкретни доказателства.

ГЕРБ разтревожени, че ДС се връща на бял кон, а промяната е само фасада

ГЕРБ разтревожени, че ДС се връща на бял кон, а промяната е само фасада

Иска новата коалиция да уволни новоназначените служители от ДС

"Имахме вътрешен министър от служебното правителство, който отправяше твърдения, без каквито и да е доказателства. Компрометирането със снимките също дойде от хора, чиито икономически интереси бяха нарушени. По време на нашето управление ние засегнахме доста такива. Въпреки бруталните действия на МВР, обвиненията и подслушванията, след изборите финиширахме с първата политическа сила", обясни той.

Според Биков част от хората, чиито интереси са били засегнати по време на управлението на ГЕРБ, е и Васил Божков.

"ГЕРБ наруши много интереси, включително и на хора, попадащи в списъка "Магнитски". Винаги сме били готови да платим цената си за нашите политически действия. Плащаме и сега", допълни депутатът.

Васил Божков държи да се яви пред комисията "Магнитски" в българския парламент

Васил Божков държи да се яви пред комисията "Магнитски" в българския парламент

Комисията щяла да провери дали се изпълняват законите на чужда държава в България

Биков коментира още, че по време на управлението на партията постовете си са напуснали редица министри. Действие, според него, показателно за това, че не се бяга от политическа отговорност.

"Дано новите управляващи да са толкова взискателни към себе си, колкото бяха и към нас", каза още той.

Той коментира и други актуални проблеми в страната.

Във връзка с наложения мораториум върху цените Биков коментира, че приемането на решението в този му вид е лобистко гласуване.

"Прие се нещо съвсем различно от това, което предложихме. Не искахме да завързваме изцяло ръцете на КЕВР. Искаме да бъде дадена възможност на Комисията да се справи с производството на зелена енергия. Мнозинството отказа да го направо. Предложихме и компенсации за бизнеса, също не беше прието. Мораториумът сам по себе си не решава нищо", допълни депутатът.

Васил Велев за цените на тока: С мораториум или решение на парламента не става

Васил Велев за цените на тока: С мораториум или решение на парламента не става

Според него трябва да се действа, докато има екстремни цени

В управлението си допуснахме много грешки. Предоверихме се при подписването на договора за Добросъседство и сътрудничество с РСМ", призна той.

Според Биков, грешка на управлението на ГЕРБ е било предоверяването при подписването на договора със Северна Македония.