Ситуацията в БСП не е спокойна, очевидно ръководството и Корнелия Нинова се опитват на всяка цена да продължат да водят партията, но на каква цена? Въпросът в студиото на БТВ зададе бившият лидер на левицата Михаил Миков. Той продължава да задава въпроса за финансовия отчет на партията, която според него се намира във фактически фалит. По думите му, това което е излязло официално от Сметната палата, е 6 млн. дефицит.

"По-големият въпрос е при този дефицит през 2019 г. и спряна субсидия през 2020 г., как функционира въобще партията и как е финансово осигурена", посочи Миков, който се чуди как без никакъв ресурс се осъществява някаква политическа дейност.

Михаил Миков: БСП е пред фалит

Михаил Миков: БСП е пред фалит

Вътрешнопартийната битка върви с цената на всичко

Михаил Миков е разтревожен, тъй като БСП продължава да губи левия образ. Битката за лидерското място от последните месеци само е задълбочило тази криза. БСП е трудно различима, а без лява алтернатива недоверието в ГЕРБ не може да прелее в доверие в БСП, според Миков.

Той прогнозира фрагментиран парламент след изборите следващата година: малко и за Мая Манолова, малко за Слави Трифонов и ще се появят нови спасители. "Липсата на политическо мнозинство ще води до постоянни скандали, каквито се случват и днес", посочи той. Те не отминават и БСП, като Миков посочи и появилите се в публичното пространство и записи от коридорите на "Позитано". "БСП не можа да очертае образа си на лявата политическа партия на България, а ако я няма лявата алтернатива всички ще се еднакви."

Миков със смазваща критика към Нинова - с нея БСП нямала (светло) бъдеще

Миков със смазваща критика към Нинова - с нея БСП нямала (светло) бъдеще

Образът на БСП се размивал

Натискът на Корнелия Нинова да остане на лидерския пост на всяка цена на остане е изгубено политическо време, според Михаил Миков, а на Кирил Добрев му е трудно да се разграничи, тъй като до този момент четири години е бил заместник на Нинова.

"БСП не успя да очертае лявата си политическа физиономия, няма перспективата въпреки претенциозната си политическа физиономия."