Българската социалистическа партия била объркана с позицията си за пандемията. Тази позиция изрази пред БНТ Михаил Миков, бивш лидер на столетницата.

В такава ситуация трябва да има ясна позиция, някак не се оцени ваксата от БСП, по думите му. Столетницата загубила голямата картина, според него.

Миков отказва да вземе отношение по битката Нинова - Гергов. Той се обяви срещу всякакви вътрешни лични партийни битки. Миков не е съгласен и да го пришиват към Гергов. Всички знаят, че Гергов подкрепи Нинова, припомни той за последния избор на лидер на партията и посочи, че самият той не е взел нищо от "дупката" във Варна.

Нинова към Гергов: БСП не се продава

Нинова към Гергов: БСП не се продава

Гергов да избере в кой отбор играе

5-6 милиона лева са дълговете на червената партия, по думите на Миков. Около половин милион лева ще струва прекия избор на лидер на БСП.

Припомняме, че БСП се намира в момента в замразена предизборна кампания за избор на нов лидер - първи такъв пряк избор в партията. Отчетно-изборната кампания, която стартира през февруари месец, беше спряна заради въвеждането на извънредно положение в страната. Миналата седмица бяха предложени два варианта за довършване на процедурата.

Михаил Миков е един от критиците на настоящото ръководство в лицето на Корнелия Нинова, която влезе и в пряк конфликт и с ръководителите на областните структури на партията както в Пловдив, така и във Варна.

Михаил Миков обвини Нинова в болшевизация на партията
Обновена

Михаил Миков обвини Нинова в болшевизация на партията

Лидерът на БСП иска да отстрани лидера на ПЕС от партията, убеден Миков