"БСП е пред фалит". За това предупреди в сутрешния блок на БиТиВи бившият председател на партията Михаил Миков.

По думите му организационното състояние на БСП е много тежко. Вътрешнопартийната битка върви с цената на всичко, без да се дава сметка къде се намира партията. БСП не е била в толкова тежко финансово състояние през последните 30 години, дори и тогава, когато нямало субсидии, изтъкна Миков. 

БСП недоволни, че МС пак бяга от отговорност

БСП недоволни, че МС пак бяга от отговорност

За мерките отговорността остава на здравния министър и на санитарния инспектор

Той посочи, че сега в БСП има много задължения и малко приходи. "Дори и партийната субсидия отново да тръгне, тя ще отиде не за дейност, а за покриване на борчове и едва ли ще могат да се покрият - практически фалит му казват", предупреди Михаил Миков.

Бившият лидер на БСП призова ръководството на социалистите да извади на показ действителното финансово състояние на партията.

21 номинации за лидер на БСП

21 номинации за лидер на БСП

Корнелия Нинова води с най-много номинации за лидер преди днешното заседание на Националния съвет на БСП

Припомняме, че БСП се намира в момента в замразена предизборна кампания за избор на нов лидер - първи такъв пряк избор в партията. Отчетно-изборната кампания, която стартира през февруари месец, беше спряна заради въвеждането на извънредно положение в страната. Миналата седмица бяха предложени два варианта за довършване на процедурата.

Михаил Миков е един от критиците на настоящото ръководство в лицето на Корнелия Нинова, която влезе и в пряк конфликт и с ръководителите на областните структури на партията както в Пловдив, така и във Варна.

Михаил Миков обвини Нинова в болшевизация на партията
Обновена

Михаил Миков обвини Нинова в болшевизация на партията

Лидерът на БСП иска да отстрани лидера на ПЕС от партията, убеден Миков

По отношение на кризата с коронавируса и тежкото положение на Северозапада, Миков отбеляза, че проблемът във Видин е, че няма болница, а лекарите от травматологията също са заразени с коронавирус. Капацитетът не е увеличен, а заразените с коронавирус били "разхвърляни" чак до София. Няма осъзнаване на проблема, че във Видин няма болници и това не е проблем на щаба, а на Министерство на здравеопазването, посочи Миков.

Видин иска армията да направи дезинфекция на болницата

Видин иска армията да направи дезинфекция на болницата

Областният управител с призив и към лекарите в областта

"Във Видин болницата се превърна в източник на заразата", изтъкна бившият червен лидер и недоумява как може да има болница, като няма лекари. Извън заразените с коронавирус лекари в болницата във Видин, още 30 медици са подали молбата си за напускане.

Ние ръкопляскаме на медиците, само че какво става с частните лечебни заведения - занимават се плановите операции, за да не секнат клиничните пътеки, отбеляза Михаил Миков.

Той очаква по-голям пик на заразените с коронавирус. Добрите ни резултати в началото на епидемията могат да доведат до нарушаване на санитарно-хигиенните изисквания, предупреди той.