"По време на експертните разговори за бъдещото управление изобщо не е включен отрасъл "Строителство". Има "Транспорт", има "Регионално развитие", но там не е включен строителният ресор". Това заяви пред БНР инж. Мирослав Мазнев, бивш изпълнителен директор на Камарата на строителите в България по повод преговорите за съставяне на кабинет.

Относно обсъждането за преминаване на АПИ към Министерство на транспорта, Мазнев заяви, че строителството е един от най-важните отрасли в една икономика. В България между 15 - 17 на сто от Брутния вътрешен продукт (БВП) е отрасъл "Строителство" и там работят в момента 150-200 000 души.

През 2007 година са били 400 000 души и през цялото това време държавата абдикира от управлението на отрасъла като цяло, това къде ще бъде АПИ са елементи, които трябва да бъдат съпътстващи, след като бъде определен начинът на управление на целия сектор.

Нито лев за 10 години не получила ДНСК за контрол на пътното строителство

Нито лев за 10 години не получила ДНСК за контрол на пътното строителство

Сигурността на пътя трябва да я търсим още при самото изграждане

България няма институция, която да прогнозира и методически да ръководи сектор "Строителство", заяви още експертът. Според Мазнев в Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) няма така структура.

"Още при първия служебен кабинет се видя, че МРРБ не разполага с необходимата информация за управлението на строителни процеси", заяви Мазнев.

Иван Шишков: Държавата е възложител на незаконното строителство

Иван Шишков: Държавата е възложител на незаконното строителство

По думите му никой не иска да води война срещу строителните фирми