Аз знаех как е била натрупана тази колекция и не съм имал съмнения. Това каза преподавателят по конституционно право и бивш служебен премиер проф. Георги Близнашки в студиото на БНТ по повод разследването на прокуратурата във фондация "Тракия" и изложбата "Великолепието на България" в Европарламента през 2007 г. Георги Близнашки беше част от организацията и представянето на изложбата и страната ни в ЕП. 

По думите му това е било недобро представяне на страната, но "независимо от това ние се представихме в Европа, макар и със спорна частна колекция, каза Близнашки, който не чувства вина по случая. На 3 февруари започна операцията по изземването на антики от офисите на "Нове холдинг".

По думите му, когато си обвиняем трябва да даваш показания, а не да публикуваш карикатури във фейсбук и да разказваш приказки за Али Баба. Освен това Близнашки смята, че ако Божков твърди за срещи с хора от правителството, то трябва да каже и за срещите си с Орешарски и Станишев. "Васил Божков не е света вода ненапита. Този човек е вътре в игрите от много, много години насам", коментира проф. Близнашки.

Той е категоричен, че не трябва да се отдава чак такова голямо значение на намиращия се в Дубай бизнесмен, тъй като такива като него няма как да спечелят битката за доверието на хората.

Юристът постави добра оценка на правителството за справянето в и с извънредното положение. Извънредното положение винаги е изпитание за Конституцията, за всяка правна система. Справихме се успешно и Конституцията издържа в това напрежение, добави проф. Близнашки.

Според него президентът Румен Радев прави нови и нови грешки, но институциите показаха, че издържат на напрежението, а опозицията не можала да намери верния тон.

 Проф. Близнашки: Румен Радев прави нови и нови грешки

Проф. Близнашки: Румен Радев прави нови и нови грешки

Президентът трябва да е обединител, не опозиция...