Силно се надявам кръчмарският език на този парламент да не възкръсне. Но допускам възпроизводство и засилване на негативните явления предвид партията на терена. Това заяви в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по "Нова телевизия" д-р Борислав Цеков, специалист по конституционно право.

Да се удължи живота на парламента, след като се е провалил третия проучвателен мандат и имаме изричен конституционен текст, няма никакви основания.

Според него това Народно събрание е безплодно, затова президентът трябва час по-скоро да го разпусне.

ЦИК се готви за машинно гласуване

ЦИК се готви за машинно гласуване

Има уверение от държавата за осигуряване на машините за гласуване

По думите му неслучайно из цяла Европа не се приема машинното гласуване. А германският конституционен съд дори твърди, че се нарушава прозрачността на изборния процес, защото преброяването на гласовете е извън контрола на избирателите, а софтуерът може да бъде манипулиран.

Ирландия ги е предала на вторични суровини за 70 000 евро.

"Ние сме в позиция сякаш цяла Европа е забранила един вид автомобил, а инженер Бай Ганьо решава да го произвежда в България и ще задължи да го използваме. Ще трябва да си счупим първо главата, за да разберем, ако не на следващите, то на по-следващи избори машинното гласуване ще бъде отменено", коментира той.