"Атаките срещу мен са опит да ми затворят устата като критик на управлението".
Това написа във "Фейсбук" профила си  Борислав Цеков по повод изказването на Атанасова в парламента във връзка с ветото на президента за промените в Закона за защита на личните данни.

Той заяви, че ще продължи да критикува властта, - която и да е тя, щом върши безобразия. Останалото било политическа партизанщина.

По думите му Десислава Атанасова тиражирала лъжи и неверни твърдения по негов адрес и по адрес на Петър Кичашки. 

"Сегашните атаки срещу нас са част атаките на управляващите към президента", уточнява Цеков.

Той допълва, че не е съветник на президента и не е на държавна заплата.

Няма никакво "осъждане" и нас не ни "съдят". Ние съдим КЗЛД по административен ред, пише в профила си Цеков.

От ДБ искат президентът да уволни Цеков и Кичашки

От ДБ искат президентът да уволни Цеков и Кичашки

Поводът - стари скандали

В поста си Цеков обяснява, че по време на събирането на подписи за референдума през 2016 г. техни недоброжелатели са вписали в подписката чужди данни, за да дискредитират инициативата им.

По думите му на това основание в КЗЛД са постъпили няколко жалби. Две от тях комисията е отхвърлила, а за другите четири, е наложила глоби, без да ги уведомява.

Цеков е категоричен, че затова съдят КЗЛД, но никой не съди тях.

"Такива административни глоби нямат нищо общо с "осъждане", подчертава той.

Цеков изтъква, че има стотици жалби срещу почти всички партии, коалиции и инициативни комитети, които са участвали в референдума и президентските избори през 2015 г.

Той отправи и въпрос към Десислава Атанасова, като я запита защо не е била толкова принципна когато Цветан Цветанов е бил осъден за престъпление от първа инстанция на 4 години затвор. След това горната инстанция го е оправдала.

Припомняме, че по-рано днес от "Демократична България" настояха президентът да уволни Борислав Цеков и Петър Кичашки.

Мотивът на дясната формация е потвърждението на Софийския административен съд на постановление на Комисията за защита на личните данни. С това постановление се налагат глоби на двамата за злоупотреба с данните на гражданите при събиране на подписи за регистриране на инициативен комитет за референдума през 2015 г.