ЕС има пред себе си мъдри, прогнозируеми, сигурни Балкани, които не генерират проблеми, а желаят да спазват всички правила, които европейската демокрация налага.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след работната среща между лидерите на Сърбия, Гърция, Румъния и България в Белград.

"Надявам се, че това, което се опитваме да направи касае и всички нас. Срещата е далеч по-лесна от срещата с лидерите на Западните Балкани в София, защото три от държавите сме в Европейския съюз, а Сърбия винаги е била в сърцето на Европа и неразделна част от Европа." - коментира още Борисов, цитиран от bTV.

Той подчерта, че е оптимист и вярва на Александър Вучич, че ще се скъсят сроковете за присъединяване на Сърбия към ЕС.

"Балканите много векове са генерирали войни. Сега е ключов момент, тъй като много от големите играчи в света също имат интереси от Балканите", категоричен е Борисов.

"Гърция, България, Румъния и Сърбия могат да изиграят изключително голяма роля за развитието и придвижването напред на целия Балкански регион. Това ще даде по-добра перспектива за цяла Европа." - заяви от своя страна Алексис Ципрас.

Гръцкият премиер подчерта, че Сърбия не може да остане повече извън семейството на ЕС.

"Този форма на среща се превръща в институция, която да вдъхновява развитието на нашите страни. Сърбия има ключова роля за развитие на процесите в нашия регион." - категоричен е той.

По време на работната среща България и Сърбия подписаха меморандум, с който се намаляват тарифите на роуминга между двете страни.

Подписахме със Сърбия за по-ниски цени на роуминга

Подписахме със Сърбия за по-ниски цени на роуминга

От снощи в Белград се водят разговори в рамките на Съвета за сътрудничество...