Да гледаме напред с оптимизъм, да видим всеки какво може да допринесе. Така бившият премиер Симеон Сакскобургготски коментира необходимостта от общи мерки на европейско ниво за справяне с тероризма. Той участва в дискусия "Европа отново на път".

По думите му е редно премиерът Бойко Борисов да се заеме с темата. Според Сакскобургготски, постигането на резултати в тази сфера все пак е въпрос на обединени усилия.

"Ако се опитаме всички заедно мисля, че има възможности и вероятности", каза той и изтъкна, че мерките, които се предприемат срещу тероризма, са от всяка страна и от всички политически сили. "Така че да се надяваме. Това е просто ужасен бич и застрашава своето общество", допълни Сакскобургготски.

На въпрос "Кой е добрият сценарий за България", Сакскобургготски бе категоричен, че не бива да гледаме винаги негативно към това, което се отнася за България. Той бе категоричен, че в борбата с тероризма ще се положат усилия.

12 ареста в Лондон във връзка с атаката

12 ареста в Лондон във връзка с атаката

Офицери от командването за борба с тероризма извършват арестите в Баркинг, източен Лондон

Припомняме, в неделя в Лондон трима нападатели се врязали с микробус в група пешеходци. Почти по същото време двама мъже влезли в ресторант на известния лондонски пазар Бороу маркет близо до Лондон бридж и намушкали двама души в заведението. 

Нищо в нашия живот не е даденост, изтъкна бившият монарх в приветствието си по време на форума. Той си спомни стъпките по пътя на нашето членство.

Вие господин премиер ще застанете на чело на най-смисления съюз, обърна се Сакскобурготски към Бойко Борисов. Сакскобурготски го предупреди, че ще поеме ръководството на съюза в турболентни времена.

Предизвикателство, според Сакскобурготски, е мигрантската криза. Само заедно можем да построим бъдещето, убеден е Симеон Сакскобурготски. Решението не се измерва в квоти и паспорти, а в човещина, каза още той. Сакскобурготски настоя за обединение на ЕС.

Истински вярвам в ЕС, подчерта още той и настоя да запазим и съхраним европейския ни дом. По мнението му трябва да вземем пример от членките, които вече са председателствали общността.