Премиерът да не се занимава с БСП. Това съветва герберът Георги Марков. Статутът на народния представител може да се пипа само с консенсус и в много редки, а не конюнктурни случаи, съветва той.

По думите му било парламентарна агония всеки ден да се поставя под въпрос кворума. "Ако няма кворум какво правим? За да има кворум пък, трябва да пипаме статута на народния представител. Защо да го пипаме статута на народния представител?", отбеляа пред медиите той.

Марков обясни, че този статут е направен от Велико Народно събрание, за което са гласували 92% от българските граждани.

Депутатите на БСП напускат парламента
Обновена

Депутатите на БСП напускат парламента

Националният съвет на левицата реши

"Не е грешка коалирането с ОП", обясни още Марков. Иначе премиерът да не се занимавал с БСП.

Марков отправи съвет към лидера си : "Я си почивай, остави ги БСП да правят избори с машини като аборигени". Никъде в Европа нямало машинно вот.

Почивай си бе, човека, призова той Борисов. Кой не те нацелува, Меркел, ти си целият в целувки, продължи той задочният разговор с лидера на ГЕРБ. Премиерът нищо нямало да направи по наболелите парламентарни казуси, по мнението му. Той си управлява държавата, обясни депутатът.

Съпартиецът му Тома Биков е категоричен, че не сме в парламентарна криза.

"Не мисля, че има агония, работата върви, виждам, че е малко по-точно", сподели той.

Втори ден депутатите събраха кворум

Втори ден депутатите събраха кворум

БСП продължава бойкота си

По думите му трябва да скъсаме с илюзиите, че демокрацията е перфектна система. Той обаче подчерта, че засега нямало по-добра.

Патриотът Юлиан Ангелов изтъкна, че важно било държавата да е стабилна. Мнозинството намирало начини да решава проблемите. ОП не извивали ръце.

Джейхан Ибрямов също зави, че от ДПС също не извивали ръцете на управлението. Според него държавността е в криза.