Хубавото на вота е, че се очерта алтернативата БСП с ДПС пак. Ако искате - да ви е честито. Така коментира вотът на недоверие към правителството по темата сигурност министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Вотът си е вот - той си върви. Има парламентарни групи, които се нападат - това им е работата. Аз бях на Webit и съм щастлив от това, което се случва в България. Това, че и Лука Визентини похвали България, също е достатъчно красноречиво", каза още Борисов.

На въпрос кога ще ги догоним по доходи страните от Западна Европа, Борисов отсече, че ако правим всяка година избори, няма да ги догоним. "Хубавото на вота е, че се очерта алтернативата БСП с ДПС пак. Ако искате - да ви е честито", посочи Борисов

На въпрос дали с вота на недоверие от левицата се опитват да компрометират европредседателството, Борисов припомни, че те (БСП) от първия ден искат да го саботират.

"За тях това бе жизнено важно - да саботират европредседателството - затова и не участваха, не дадоха хора за него. Проваляйки се като европредседатели - това щеше да бъде достатъчен повод да ни се искат тогава оставките. Знаете как започнахме с НДК - пък се оказа, че съдът ги оправда".

БСП ни вкарали в историята с вот без аргументи

БСП ни вкарали в историята с вот без аргументи

Само популизъм в аргументите на левицата вижда Валентин Радев

Борисов продължи с думите, че това си е парламентарна практика - "Искат вот, дават вот, парламентарните групи се защитават. Те го правят само, за да може да покажат още веднъж, че ги е яд, че европредседателството е успешно. Аз не мога да си обясня, да ми се тълкуват думите по такъв начин от г-жа Нинова, че аз съм признал, че границата не се пази добре. Още от управлението на БСП, когато дойде бежанската вълна, завари ни след това и нас, и тях неподготвени - тогава те започнаха 30 км. ограда, ние построихме още 200 км. Направихме, командировахме полиция, армия".

"Ако си спомняте - англичаните ни даряваха джипове, че нямахме тогава. Впоследствие извоювах 150 млн. евра за нашата граница. Закупи се сега много техника, автомобили, това което ни беше нужно. Под наш натиск подписахме споразумението с Турция, направихме срещата ЕС - Турция във Варна, следствие на което като видите графиките - цифром и словом са няколко десетки тези, които са преминали", коментира Бойко Борисов.

Той припомни, че ГЕРБ са атакували БСП - затова, че не пазят границата именно в мандата по времето на Орешарски. По думите му сега, вместо да се похвалим, ние се атакуваме, за да ни слушат другите и да кажат утре - ми вземете си тогава, като сте ги пропуснали.

"От година и половина знаете, че границите се пазят изключително добре", категоричен бе Борисов.