Ако има служебно правителство, Бойко Борисов ще влезе в президентската битка. Това стана ясно от думите му пред журналисти, които го чакаха пред болницата за неговото изписване. Борисов не се яви в парламента на изслушване за Плана за възстановяване и устойчивост: "Как да се явя така", попита той.

Борисов отговори на възклицанията на журналистите по темата за президентската битка с аргумента, че не вижда никакво основание да се оттегля от политиката, при положение, че най-много хора са гласували за него, неговата партия и политиката, която водят.

По-късно с пост във фейсбук Борисов заяви: Не, няма да се кандидатирам за президент!

Ако Слави Трифонов не състави правителство при мнозинството, което има от 165 гласа, значи са страхливци, нападна Борисов. На въпрос къде и кога са се развалили отношенията им лидерът на ГЕРБ заяви: "Просто в един момент Слави Трифонов реши да прави партия, аз още не съм решил да правя шоу."

Борисов е уверен, че вече се е сформирало ново мнозинство от 165 гласа и то е на новото задкулисие. Той определи новото мнозинство като брутално.

Той е убеден, че такова единодействие и единогласуване в Народното събрание не може да се постигне без да е имало някъде разговори.

"Излязох, за да не дразня - чувам обаче, че избирателите се били изказали против модела ГЕРБ. Какъв модел ГЕРБ - силни кметове, сега кой ще носи отговорност?"

Борисов пак заяви, както и преди години: "Не му завиждам на Слави Трифонов, ако вземе мандата..."

От ГЕРБ обаче ще бъдат отговорни и ще проведат разговори единствено на светло.

Борисов: Управлявайте, вече не съм нужен, а и съм обикновен гражданин

Борисов: Управлявайте, вече не съм нужен, а и съм обикновен гражданин

Правят от парламента Народен съд

Иначе Борисов обяви преговорните екипи на ГЕРБ: Митов, Дончев и Румен Христов за разговори с "Демократична България" и Митов, Любен Дилов, Калин Вельов за "Има такъв народ". Разпоредил е днес и утре да се проведат срещи, а ако те не са сполучливи още утре връщат мандата - това са намеренията на Борисов и: "Да видим какво не им харесват на тези хора и какво не искат да се направи."

Бойко Борисов изтъкна на два пъти опита си при правене на коалиции: Знаете ли как се преговаря с Волен Сидеров за геополитическата ориентация на страната и Русия, как се преговаря с Краси Каракачанов за интеграцията на циганите и Република Северна Македония, или с Валери Симеонов за шума по морето, заради което целия хотелиерски бизнес се отдръпна от ГЕРБ?

Борисов засегна и темата за "Росенец", като подчерта, че ГЕРБ не само подкрепят една комисия, но и внасят предложение за това. Лидерът на ГЕРБ нападна съпредседателя на "Демократична България", като каза, че му е сърбал попарата и намекна, но не потвърди, че Христо Иванов е искал да бъде главен прокурор. "Това са хора на задкулисието", заяви Борисов и обясни, че ако едни партньори заявяват, че не поставят никакви условия, значи поставят капан.

Нека да кажат какво искат, ние отиваме честно на преговори, заяви Борисов.

Татяна Дончева: Ходовете на Борисов са хазарт и блиц

Татяна Дончева: Ходовете на Борисов са хазарт и блиц

Това са плитки разигравали си коня, защото са намерили село без куче

Малко по-късно обаче в пост, отново във фейсбук, Борисов отрече да има намерение за кандидатура за президент на предстоящите в края на годината избори:

"Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!

Ако партиите, които днес демонстрират огромно мнозинство в парламента, не направят правителство, а вкупом изтичат при президента Радев, за да им направи служебен кабинет, това ще бъде проява на безотговорност и страх..."

Борисов актуализира темата за Велико народно събрание

Борисов актуализира темата за Велико народно събрание

Колегата политик Слави Трифонов да не дезертира