Премиерът Бойко Борисов се похвали в Пловдив с многото открити заводи. Не ме канят само така, на такива откривания, заяви той.

По думите му край Пловдив се строят много нови заводи, а и много вече са изградени. Борисов се похвали и с пътищата в региона. От Пловдив до Истанбул караш без светофари, изтъкна той.

Заради магистралите идвали инвеститорите. Научихме се от старите грешки, доволен е Бойко Борисов. Инвеститорите отиват там, където има нов път, смята премиерът. 

Борисов доволен от добрите ни връзки със САЩ в областта на отбраната

Борисов доволен от добрите ни връзки със САЩ в областта на отбраната

Премиерът се срещна с американския посланик Херо Мустафа

Упрекван съм за добросъседството, което налагам между България и Турция, заяви още Борисов, но веднага след това похвали Турция, че е години преди нас в производството на авточасти за световни марки.

Най-сладкото за една държава е, че добавената стойност остава тук, по думите му. Затова и Бойко Борисов похвали квалификацията на българските работници. Вече се завръщат и висококвалифицирани кадри от чужбина, заяви той.

Държавата има план-график за откриване на заводи. "Завод след завода се строи, което показва тоталния провал на правителството, за моя приятел го казвам", иронично вметна премиерът Борисов, вероятно визирайки думите на президента Румен Радев, че каквато държавата, такъв и футболът ни.

Министър-председателят се похвали с газовите връзки. "Това сме обещали - изпълняваме", изтъкна той и продължи: Продължаваме да строим, за да може тировете да отиват до производителите.

Борисов пожела днес президентите на Русия и на Турция - Владимир Путин и Реджеп Ердоган, да се разберат за мирен процес в Сирия. 

Преди срещата с Путин, Ердоган заплашва да възобнови офанзивата срещу кюрдите в Сирия

Преди срещата с Путин, Ердоган заплашва да възобнови офанзивата срещу кюрдите в Сирия

Ердоган отива за среща с Путин в Сочи

При откриването на новата производствена база край Пловдив премиерът каза: "За мен е важно, че тук пасяха магарета, сега какви магистрали са, какви халета, колко заводи са".

Инвестицията е за над 20 милиона евро. До 2023 г. амбицията на фирмата е да увеличи инвестицията си до 50 милиона евро, а печалбата да скочи на 60 милиона евро.

Посланикът на Турция у нас Хасан Улусой подчерта, че това е поредната турска инвестиция в България. Той определи страната ни като съседна и съюзническа държава. Изпитваме задоволство от развитието на двустранните ни отношения, включително и в икономически план, доволен е дипломатът. Икономическите ни отношения били един от градивните елементи на приятелството между двете държави, по думите му. Той благодари на българските власти, които винаги оказвали съдействие на турските инвестиции.

Вицепремиерът Томислав Дончев на свой ред заяви, че България обича всички инвестиции. Инвестиции като тази може би са от най-важните - те всеки ден създават стойност, позволяват да се плащат заплати и данъци, подчерта Дончев. България произвежда все повече, делът на индустрията наближава 29% от БВП, похвали се вицепремиерът.

Все повече произвеждаме повече и по-скъпи неща, по мнението му. Целта ни е да произвеждаме уникални неща, изтъкна още вицепремиерът. На инвеститорите пожела да плащат достойни заплати. Убеден съм, че най-доброто предстои, оптимист е Томислав Дончев. Винаги може да разчитате на нас, обърна се той към инвеститорите.