"Наркоразпространението пази шефовете на столичната полиция. Борисов е истинският вътрешен министър, Бъчварова само му пази гърба". Това заяви депутатът и бивш шеф на контраразузнаването ген. о.р. Атанас Атанасов пред Нова телевизия.

"Като председател на вътрешната комисия на лична среща аз лично й предоставих (на вътрешния министър Румяна Бъчварова - б.р.) тежка компрометираща информация за директора на столичната полиция. След месец разбрах, че той е информиран", разказа Атанасов.

Той допълни, че именно полицейският чадър над търговията с дрога в София е причината за липсата на акции срещу дилъри в последните години. "Смениха няколко директори на полицейски служби в страната заради слаби резултати, в София не ги пипат", мотивира се Атанасов.

Атанасов определи като абсурдна тезата на МВР и премиера Бойко Борисов, че престрелката в "Слънчев бряг" от сряда вечер е била резултат на обикновена махленска свада.

"Борисов ни взима за пълни балами", категоричен бе депутатът.

Според него стрелбата е резултат от "сблъсък на две групировки, които не зачитат властта".

Бъчварова не е вътрешен министър, Борисов е истинският такъв, а тази жена се съгласи само да пази гърба на началника си”, каза още Атанасов.