Борисов убеди шефовете на парламентарни групи да го задължат да не подписва двустранни споразумения с други държави за прием на мигранти.

Депутатите приеха единодушно със 177 гласа "за" предложението на премиера Бойко Борисов без разрешение от страна на Народното събрание Министерски съвет да не може да подписва такива споразумения.

Нинова с мигрантска атака към Борисов

Нинова с мигрантска атака към Борисов

ГЕРБ предлагат общи приказки според социалистите

След продължия близо час дебат в пленарна зала и извънреден председателски съвет с шефовете на парламентарни групи, Борисов разговаря с депутати на БСП, ДПС, Обединени патриоти.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова представи проекторешението пред депутатите в пленарна зала. Относно политиката на правителството по въпросите на миграцията проекторошението задължава Министерския съвет да не подписва двустранни споразумения за прием на мигранти, както и правителството да внесе позиция за общо решение на ЕС и трето, Министерски съвет да представи пред Народното събрание предложения за реформа на така наречената Дъблинска система за прием на бежанци.

"Достойно защитихме националния интерес на България и общия европейски интерес", удовлетворена е Нинова.

Борисов умилен от кадъра как Нинова гали чумава козичка

Борисов умилен от кадъра как Нинова гали чумава козичка

Да не се хвалим за мигрантите, за да не ни завиждат, иска премиерът

Припомняме, тази сутрин лидерът на БСП атакува от парламентарната трибуна липсата на активна политика по отношение на мигрантите и опасността държавата да сключи двустранни споразумения и да приеме бежанци от други страни.
Премиерът Борисов в отговор поиска парламентът на гласува и да задължи Министерски съвет да не сключва такива споразумения, за да има сигурност. За да се постигне съгласие парламентът излезе в почивка.

Политиката на правителството от парламентарната трибуна защити и Цветан Цветанов.

Граничари задържаха 7 мигранти и каналджия край Трън

Граничари задържаха 7 мигранти и каналджия край Трън

Нарушителите се опитали да избутат колата на граничарите от пътя