Граничари от Трън задържаха след преследване каналджия и седем чужденци. Каналджията имал ескорт от лека кола "Ауди", чийто шофьор се опитал да избута от пътя преследвалата го патрулка, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал в четвъртък след 20.30 ч. Граничен автопатрул от Трън забелязал лек автомобил "Ауди" и джип "Гранд Чероки", движещи се един след друг към българо-сръбската граница. Двете коли не спрели на подадените звукови и светлинни сигнали.

Борисов и Нинова си стиснаха ръцете за мигрантите

Борисов и Нинова си стиснаха ръцете за мигрантите

След извънреден председателски съвет лидерът на БСП представи проекторешението

След като полицаите тръгнали след тях, на пътя между махала Русимовци и разклона за село Декьовци леката кола пропуснала отпред джипа.

По-късно станало ясно, че нелегалните мигранти са натоварени в джипа и така му е дадена възможност да се измъкне от преследването. По време на гонката шофьорът на лекия автомобил опитал да избута от пътя граничните полицаи. Той блъснал отдясно служебния автомобил.

Въпреки застрашаването на живота на граничарите, колата им успяла да настигне джипа в землището на село Горочевци.

След кратко преследване и предупредителни изстрели във въздуха граничните полицаи задържали шофьора - 45-годишен, криминално проявен от София. Той направил опит да избяга. При проверката в джипа са открити седем чужденци. По първоначални данни иракчани.

Разследването на случая продължава. Уведомена е прокуратурата.