Ролята на регулярните срещи между България и Македония за постигане на по-тясна координация при решаването на важни двустранни и регионални въпроси обедини мнението на премиера Бойко Борисов и заместник министър-председателя и министър на отбраната на Република Македония Радмила Шекеринска, която е на официално посещение в София.
Информацията бе съобщена от правителствения пресцентър.

Двамата отчетоха позитивните отзиви в международен план след подписания през август Договор за приятелство, сътрудничество и добросъседство между двете страни.

Договорът с Македония влиза до дни в Народното събрание

Договорът с Македония влиза до дни в Народното събрание

Западните Балкани ще са ангажимент и на друго председателство извън нашето трио, уверява Захариева

Според Бойко Борисов трябва да използваме динамиката в политическия процес за поддържане на диалога, за да има повече предвидимост и резултатност от подобрените отношения.

"Точно такава функция ще има и предстоящото ни съвместно заседание в Струмица", подчерта премиерът Борисов.

Шекеринска също отчете подписания Договор за добросъседство като платформа, на която да се изгражда успешно сътрудничество в различни сектори между двете страни.

Проблем с името на Р. Македония няма за нас, категоричен Каракачанов

Проблем с името на Р. Македония няма за нас, категоричен Каракачанов

Сътрудничеството с България приближава Македония до стандартите на НАТО

"Взаимната подкрепа в областта на отбраната е от изключителна важност за сигурността на гражданите на двете държави", допълни министър-председателят и приветства подписаните днес протоколи за сътрудничество в областта на Военновъздушните сили и за осигуряване на лабораторни изследвания в сектора.

Борисов отново потвърди позицията на България за открит диалог с ясна подкрепа за членството на Република Македония в НАТО и ЕС.