"Вашите номера ги научих. Утре като ме срещнете да ме питате за армията и F-16, а днес за първия сняг."

Така премиерът Борисов отговори на репортерски въпрос как би коментирал най-новото предложение на депутата от ДПС Делян Пеевски партийната субсидия да стане 0 лева.

Премиерът видимо се ядоса на въпросите на журналистите и беше категоричен: "Има ли правителствено решение за 1 лв. субсидия, такава каквото Слави Трифонов ни триеше две години на главите на всички и вие нито веднъж не нарекохте популизъм? Има ли правителствено решение, не предложение, а решение. Не подлежи на коментар", беше отговорът на Борисов.

Борисов заедно с военния министър Каракачанов наблюдаваха част от съвместното военно учение "Ответен удар" на многонационален батальон в Ново село. В учението участват представители на България, Гърция, Северна Македония, Румъния, Албания и САЩ.

"Трудно нещо може да ме впечатли, в много учения съм участвал", обяви още премиерът от "Ново село", а на полигона при централното командване имаше момент, когато шеговито попита докладващия военен защо оръдията на танковете са насочени на там, на запад.

Той остана доволен и похвали армията ни и българо-американската база - прекрасно съоръжение. Борисов е доволен, че всички идват на учения у нас, а другите държави ги прескачат. 

Преди журналистите да го ядосат Борисов обяви, че самолетите ни ще пазят и въздушното пространство на Северна Македония

"А с колегата Заев (премиерът на Северна Македония Зоран Заев - бел. ред.) говорихме, като придобием тези самолети (бел.ред. изтребителите F-16, за които в момента се водят преговори), да пазим и територията на Северна Македония. Това ще е добре и за тях, и за нас, защото тези самолети така или иначе не могат да завият и ходят до Македония, Северна", обяви той.