Министър-председателят Бойко Борисов инспектира ремонтите по трите моста на магистрала "Тракия", разположени при 13-ия, 15-ия и 20-ия км.

В инспекцията участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Нанков обясни, че ремонтите включват фрезоване на асфалтобетонова настилка, разкъртване на замазка и бетонова плоча, и тротоарни конзоли, демонтаж на дилатационни фуги, демонтаж на оградни съоръжения и др

Той увери министър-председателя, че ще бъдат спазени определените срокове за завършване на ремонтите на трите съоръжения.

Движението по виадукта при 20-ия км ще се възстанови на 30 юни, по съоръжението при 13-ия км - на 1 юли, а по това при 15-ия км - на 2 юли.

Планирани за ремонт са и връхните конструкции на левите плътна на съоръженията. В зависимост от ремонтната програма на АПИ те ще бъдат извършени през есента или идната пролет. 

Предстои възлагането им за изпълнение от АПИ през юли 2019 г. На виадукта на 20-и км се извършва ремонт на долно строене на дясно плътно. За лявото плътно е разработен и съгласуван проект и предстои възлагането му.

Борисов запита министрите дали се изгражда тол системата, а Нанков заяви, че камерите се монтират и вчера е направил представяне на функциониране на системата.

Превозвачите изчисляват транспортните си разходи с тол калкулатор
Обновена

Превозвачите изчисляват транспортните си разходи с тол калкулатор

Над 4 млн. е-винетки са продадени до средата на юни