1,400 млн. лв. са нужни за закупуване на нов скенер. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов, който тази сутрин заедно с премиера Бойко Борисов разгледаха отделение за ваксиниране в столичната окръжна болница "Св. Анна".

Парите ще бъдат осигурени от Министерството на здравеопазването, допълни той.

Борисов обясни, че мерките срещу разпространението на коронавируса са били навременни, щадящи, точни, отчитащи правата на хората и движението им и в резултат заболеваемостта спаднала. Оздравелите са в пъти повече от заразените.

Мангъров отказва да се ваксинира - вече имал антитела

Мангъров отказва да се ваксинира - вече имал антитела

Инфекционистът е изкарал коронавируса безсимптомно

Премиерът обясни недоверието към ваксината с необходимост от разясняване от страна на личните лекари и личен пример на знакови доктори.

"С (д-р Атанас) Мангъров говорих и той ще се ваксинира. И него го ваксинирайте публично... поддържам с двата лагера контакти, за да е точно", усмихна се Борисов визирайки мненията "за" и "против" ваксините.

По време на обиколката стана ясно, че се подготвя изграждане на болничен параклис, който да е отворен и за хората в квартала.

699 са ваксинираните българи в първия ден на кампанията. Най-много са в Пловдив, след това Бургас и София област. Към момента няма данни някой от ваксинираните да е проявил реакция, каза здравният министър Костадин Ангелов.

Проф. Ангелов стана първият българин, ваксиниран срещу COVID-19
Обновена

Проф. Ангелов стана първият българин, ваксиниран срещу COVID-19

България се изправя заедно с ЕС за победоносна битка

Директорът на болница "Света Анна" д-р Славчо Близнаков посочи, че е имало период, в който всички легла за COVID-19 пациенти в болницата са били заети. Годишно през лечебното заведение минават над 30 000 пациенти, тъй като болницата е най-високо технологична, пишат от МС.

Припомняме, болницата обслужва пациенти от цялата област София.