Депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева да подаде оставка като народен представител. Това е поискал премиерът Бойко Борисов, пише „24 часа”, позовавайки се на източници от управляващата партия.

Искането си Борисов е отправил по време на телефонен разговор с депутатката. Причината е участието на съпруга й в обществени поръчки в София.

Депутатски съпруг спечели обществена поръчка за спирките в София

Депутатски съпруг спечели обществена поръчка за спирките в София

Ако навесите са два пъти по-скъпи, кой е прибрал разликата

Припомняме, че по-рано стана ясно, че съпругът на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева е спечелил поръчка за обновяване на спирките в София

Сделката е за 60 спирки в София. Поръчката е възложена от Центъра за градска мобилност, а ресорен зам.-кмет по тази дейност е Любомир Христов. Цената за спирките е 236 730 лева общински пари.

Нова телевизия разкри и връзките на депутатката Коцева с зам.-кмета Любомир Христов. На снимки се вижда служебната кола на Христов пред къщата на депутатката в Самоков. Той многократно ходил там през уикендите. Съпругът на герберката пък е съдружник във фирмата, която е спечелила голямата обществена поръчка.

„24 часа” допълва, че премиерът Борисов е поискал от кметицата Йорданка Фандъкова заместникът й Христов също да напусне поста си. Той разговарял с Фандъкова, след като се разбрало за съмнителната сделка.