Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов не знае нищо за последни две акции от днес и вчера - влизането в именията на Румен Гайтански- Вълка и европрокуратурата в "Булгартрансгаз". Пред журналисти в Партийния дом Борисов коментира първо акцията на държавното обвинение в имотите на Вълка. "Аз станах кмет, когато се опълчих срещу него, а какво става сега просто не знам. Каквото знаете вие, това знам и аз", лаконичен бе Борисов.

Според лидера на ГЕРБ вече четвърта година хаосът продължава - без правителства и кой каквото и да направи в службите, МВР, прокуратурата и следствието, може да бъде обявено, че е политическа поръчка. Сега, когато парламентът излиза във ваканция или когато излиза в предизборна кампания, в България всички трябва да излизат във ваканция - прокурори и съдии, за да видят какво ще стане след това, за да не ги обвинят в политическа поръчка, посъветва Борисов.

По втората акция от вчера - влизането на Европейската прокуратура в "Булгартрансгаз", Борисов също заяви, че не е запознат. Борисов обаче обясни колко е важно разширяването на "Чирен" - нещо, което европейската прокуратура ще разследва. В последните 4 години няма никаква касация по въпроса за "Чирен". Когато идват корабите с втечнен газ и се разтоварват, те (втечненият газ, бел.ред.) не могат да останат по тръбите, а трябва да има къде да бъдат съхранени (отново става въпрос за втечнения газ, а не за корабите, бел.ред.).

Тогава в Чирен се разтоварваха около 500 млн. кубика газ, а ни трябваха поне около 1100-1200 кубика газ. Затова взехме решение да разширим Чирен, което да е завършекът на процеса - идва корабът, разтоварва на българското пристанище 20% собственост, минава по гръцката връзка и пристига в Чирен, където се съхранява и държавата, и бизнеса черпят от газа. Толкова знам по въпроса, изключително важно и дано не са направили нещо, което да компрометира процеса, надява се Борисов.

Кирил Петков: Чадърът стана бухалка за Вълка и ББР

Кирил Петков: Чадърът стана бухалка за Вълка и ББР

По думите му ББР се източва и държавата е загубила 140 млн. лв.