Румен Гайтански-Вълка и директорът на ББР Стоян Мавродиев изчезнаха от България, защото техният чадър, който ги закриля в последните години, се вдигна и стана бухалка. Това заяви бившият премиер и настоящ съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков пред журналисти в Партийния дом за акцията на прокуратурата и КПК в именията на Вълка.

По думите му ББР се източва и от един заем, който Вълка е взел за 145 млн. лв., сега държавата получила 3.5 млн. лв. Държавата загуби над 140 млн. лв., защото Вълка ги открадна под покровителството на ББР, посочи Петков. И сравни - над 140 млн. лв. са 30 детски градини.

ББР сигнализирала в прокуратурата за кредита на Вълка още през 2021 г.

ББР сигнализирала в прокуратурата за кредита на Вълка още през 2021 г.

Още тогава изглеждало, че е отпусната голяма сума, а обезпечението далеч няма необходимата стойност

Петков запита още какво е направил Антон Славчев като изпълняващ длъжността председател на Комисията за противодействие на корупцията (КПК, бившата КПКОНПИ). "Изведнъж чадърът се вдигна и реши да стане бухалка заради председателя на ДПС Делян Пеевски и изведнъж поредните престъпници изчезнаха от страната безследно. Евелин Банев-Брендо си влиза и излиза както иска от страната, тези изчезват, братя Галеви изненадващо се появяват", коментира Кирил Петков.

ПП-ДБ събра подписите за сваляне шефа на КПК

ПП-ДБ събра подписите за сваляне шефа на КПК

Ще има ли ГЕРБ без Пеевски?

Депутатът от ПП-ДБ и бивш министър на електронното управление Божидар Божанов заяви, че институциите, които трябва да пазят обществения ресурс, се използват за разчистване на сметки. Божанов смята, че в момента се извършват вътрешнопартийни сметки с Вълка и Стоян Мавродиев. "Антикорупционната комисия действа по команда от господин Пеевски", отсече той.

Борисов иска предизборна ваканция и за прокуратурата

Борисов иска предизборна ваканция и за прокуратурата

Без правителство хаосът продължава кой каквото и да направи в службите