Служебният кабинет ще трябва да продължи разговорите с Австрия за сухопътен Шенген. Тази позиция изрази пред Нова телевизия финансовият министър в оставка Асен Василев. До края на годината трябва да се вземе решението да влезем в Шенген и по суша.

ПП са притеснени да няма манипулации на вота. Първият показател ще е дали ще има машинен вот, но "Информационно обслужване" се занимава с организацията на изборите, подчерта Василев. Единственият министър на вътрешните работи, който е спрял купения вот е Бойко Рашков, е убеден Асен Василев и даде ниска оценка за работата на Калин Стоянов. С министър Калин Стоянов видяхме две неща - над 20% невалидни бюлетини и масово купуване на гласове. Очевидно е, че той не се справи със задачата да се организират честни избори, каза още Василев. 

Изборът на Димитър Главчев за служебен премиер е политически натоварен, а изказаното нежелание на Бойко Борисов е проформа. Виждали сме доста театрални заложби, каза още Василев.

Кирил Петков не иска в мътна вода да лови риба с Борисов

Кирил Петков не иска в мътна вода да лови риба с Борисов

Лидерът на ПП-ДБ отхвърли поканата на лидера на ГЕРБ в кампанията за уточняване на споразумението и регулаторите

Истинска среща провел той с Бойко Борисов преди разпада на преговорния процес. След като поискал честен избор в регулаторите, лидерът на ГЕРБ му отговорил: "Може би. Но готови ли сме като държава?". Това е голяма промяна в България, според Асен Василев, който обаче посочи: ГЕРБ трябва да решат дали тези реформи да се случат.

Борисов искал Василев и Мария Габриел да останат в служебен кабинет, но това е научна фантастика, категоричен бе финансовият министър в оставка.

Мафията са тези, които са накарали Мария Габриел да внесе при президента списък с несъгласувани министри, по думите му. Той подозира и влиянието на друга партия зад тези действия.

ПП без промяна: Решенията в ГЕРБ ги взема Делян Пеевски

ПП без промяна: Решенията в ГЕРБ ги взема Делян Пеевски

ПП-ДБ обаче били отбор и повече от коалиция