Партия "Продължаваме промяната" се събра на Конгрес да обсъди евроизборите и да попълни партийните си органи.

Оказа се, че днес откриваме и нашата предизборна кампания за националните избори, обяви пред делегатите премиерът в оставка Николай Денков. Той представи своята версия защо се е стигнало до избори. Това било неочаквано, но и същевременно закономерно. Борбата, по думите му, била да се следват начертаните цели при сформирането на кабинета.

Денков изтъкна постиженията на властта в законодателната сфера. Плаващите мнозинства показвали, че ситуацията не е стабилна. През януари работата спряла, а ГЕРБ е абдикирал от управленската и законодателната програма, отчете Николай Денков. Струваше ли си това, което направихте, попита той и отговори: "Струваше си" и похвали ръста на преките чуждестранни инвестиции, ръста на икономиката, спадаща инфлация, хеликоптера за въздушна помощ, безплатните учебници, построените магистрални пътища и др. Ако политическата нестабилност бъде преодоляна, ще влезем в Шенген до края на годината. Ще влезем и в Еврозоната.

Асен Василев: Ако искаме България да стане латиноамериканска държава, гласувайте за ГЕРБ

Асен Василев: Ако искаме България да стане латиноамериканска държава, гласувайте за ГЕРБ

Далеч сме от европейското здравеопазване,

Като медийна пушилка определи Денков тезата, че заради един министър се провалила ротацията. От ГЕРБ нямали проблем да казват на черното бяло и на бялото черно. Преговорите бяха прекъснати много преди това да бъде показано на медиите, обясни акад. Денков. В един момент герберите казали: "Забравете какво сме говорили до момента, започваме от начало." Само Мария Габриел искала да има реални преговори. Той й благодари, че показала как трябва да се държат политиците за разлика от другите, които лъжели от сутрин до вечер. Видяхме, че решенията в ГЕРБ ги взема Пеевски, смята Денков. Коалицията е ГЕРБ-ДПС, изтъкна той.

Николай Денков очаква от Главчев честни избори

Николай Денков очаква от Главчев честни избори

Това ще зависи и от състава на Министерският съвет

Христо Иванов, който бе гост на форума изтъкна, че ПП-ДБ са повече от коалиция, ние сме отбор. Промяната няма алтернатива, смята той, но и предупреди, че изборите няма да са лесна работа. Термитник, така той нарече Партийния дом. Ние имаме отбор, ние имаме кауза, сподели Иванов.

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов също поздрави делегатите. Минахме през един труден период, изтъкна той. Според него президентът трябва да насочи избора 2 в 1.

Искаме друг министър на вътрешните работи, нямаме доверие на Калин Стоянов, той показа, че е пристрастен, настоя Атанасов. Ако българските граждани искат промени, трябва да ни дадат властта, категоричен бе той.

Лорер: ГЕРБ водят ДПС навсякъде със себе си

Лорер: ГЕРБ водят ДПС навсякъде със себе си

Вероятно ще трябва да работим заедно и в следващия парламент