ГЕРБ е в парламентарната зала в петък и ще гласува против правителството на "Има такъв народ". Такъв анонс даде лидерът на партията Бойко Борисов след като преди дни намекна, че може да извади депутатите си от зала и така да намали кворума за обикновено мнозинство за избиране на кабинет.

"Ще влезем и ще гласуваме против, защото каквото и да направим, ще кажат, че и ние сме виновни." Борисов иска от хората си да се разграничат напълно - "няма да участваме в нищо."

Борисов за кандидат-премиера: Симпатично изглежда момчето, но няма самочувствие

Борисов за кандидат-премиера: Симпатично изглежда момчето, но няма самочувствие

Единственият шанс е "Слави да излезе и да озапти другите, може, защото е авторитарен"

Борисов разкритикува както служебното правителство, така и парламентарните групи, които преговарят за излъчване на управление с мандата на ИТН.

Румен Радев ще падне със служебното правителство, а провалът на служебното правителство е страховит, според Борисов. Държавата е в хаос, за което вина има Румен Радев. Експремиерът се тревожи, че страната влиза в четвърта ковид вълна, а "бежанските вълни са огромни".

Паралелно с това финансовият министър увеличил приходите в бюджета само на хартия, вземайки парите за "Хемус". "Те ги отделили, за да показват, че увеличили приходите - абсолютна лъжа... Те в момента спират ДДС-то, не го изплащат на компаниите. Така на пръв поглед изглежда, че в държавата има пари, а всъщност това са чужди пари, които в последствие ще изплащат." Борисов заяви и че явно Асен Василев е много умен измамник и мошеник, но все пак се позова на изказвания на бивши съдружници. Лидерът на ГЕРБ повтори и обвинението към икономическия министър, че източвал язовири. "Днес пак е казал някакви глупости, че спрял потоци от пари към ГЕРБ и ДПС. Към нас не е имало потоци."

Да се стегнат, да си се целуват и прегръщат - Борисов за разговорите за кабинет

Да се стегнат, да си се целуват и прегръщат - Борисов за разговорите за кабинет

Казал на Слави, че тези реформатори ще го изоставят по средата на реката

Аз затова по никакъв начин не искам ГЕРБ да участва в каквото и да било, свързано с тези хора, отсече Борисов и посочи, че утре се събира Изпълнителната комисия на партията.

Борисов се тревожи обаче и за новите пари, които ще бъдат похарчени с поредните предсрочни избори - едни 100 млн. лв. отново.

"Няма да подкрепим нито това правителство, нито служебен кабинет. За мен и последната илюзия, че партиите ще се разберат, изчезна... Сега всички така се изпокараха, че и след нови избори, с никой не може да се направи правителство. Ще се похарчат още 100 млн. лв. Това е глупост."

Експремиерът беше в годечкото село Губеш и провери как се оползотворяват парите, които обави, че ГЕРБ ще дари от партийната субсидия за възстановяване от торнадото, което мина през селото в края на миналия месец.

анкета

Доволни ли сте от изборния резулат?

Виж резултати

Естествено 22.5%

Изборите не бяха честни 17.9%

Замириса на протести 13.9%

Датата 24.10 е идеална за следващите избори 40.8%

Какви избори? Лято е все пак 4.9%