Бившият премиер и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пусна видео от Котел през Фейсбук с коментар за номинацията на Пламен Николов за министър-председател на "Има такъв народ". 

"Трябваше да е Слави Трифонов. По добре да поработи 6 месеца, да ги подреди и да продължи друг. Това момче, Пламен Николов, ми изглежда симпатичен, сигурно има качества, ще се научи, но няма самочувствието да взима решения", обясни той. Борисов не познава Николов и няма значение кой е, щом не е Трифонов.

Според Борисов, единственият виновен за всичко е Румен Радев, заради "коварството му ... Хората от Варна, Шумен трябва да знаят, че те им унищожиха магистралата".

Служебният кабинет и Радев отмъстили на Трифонов и натиснали за обявяване на кандидат, президентът бил в паника и е посял омраза. Който и да извадил Трифонов за премиер е щял да бъде тричан.

Бившият премиер вижда признание на вътрешният министър, че се е намесил в изборите "Рашков, ГЕРБ в България пак ви победи. Пак не успя, въпреки репресиите и натиска. Направиха машинациите в чужбина. Рашков да ходи да гони учителките и медицинските сестри, че гласували на изборите. Добре, че ние им казахме, че се е увеличил натискът по границата".

Има война между политическите партии, създадена от Радев, има недоверие, добави Борисов. "Единственият шанс, който виждам аз, е Слави да излезе и да ги озапти... хубав, лош, може, защото е авторитарен. Да се съберат и да управляват 1,2, 5 години. Моля го, Слави, да събере лидерите на другите партии и да си изберат правителство".

Ние не искаме да управляваме и дори ще излезем с от залата 63 депутати, да намалим кворума и да правят каквото искат, обясни той и да си понесат отговорността за глупостите и лъжите.

Борисов предупреди, че новите случаи на коронавирус днес са над 300 и към средата на септември очаква хиляди.

Няма друг такъв хаос в Европа, за 4 дена, 4 премиера. Борисов е забранил да се говори с тези партии, загробили държавата и президентът направил така, че всички в България да се мразят.

Борисов за да разведри ситуацията, "доколкото разбрах с НАСА на Луната няма да ходим, ще ходим с плавници и шнорхели", правейки препратка към бизнес опита на кандидат-премиера Николов. Станало му и тъжно, че вчера протестъри на президента унижили хората на Трифонов пред президентството.

Да се стегнат, да си се целуват и прегръщат - Борисов за разговорите за кабинет

Да се стегнат, да си се целуват и прегръщат - Борисов за разговорите за кабинет

Казал на Слави, че тези реформатори ще го изоставят по средата на реката