Премиерът Борисов и лидер на ГЕРБ се обяви против задължителното гласуване. Припомняме, депутатите приеха на първо четене сред измененията на Изборния кодекс и предложението на патриотите гласуването да е задължително.

Премиерът подчерта, че насила хубост не става и той е против тази мярка.
„Но когато сме в коалиция с подкрепящи партии и когато един от тях настоява да бъде така, естествено, че поне половината от ПГ на ГЕРБ трябва да го защитят, но аз съм против. Който иска, да гласува – това е демокрацията", подчерта Борисов пред над 130 представители на Предприемачи ГЕРБ по време на форума на ПГЕРБ, който се провежда в Хасково.

ГЕРБ няма конкуренция в дясно. Курсът ни е категоричен и посоката ни е правилна. Имаме абсолютна подкрепа от евроатлантическите партньори. Няма да поглеждам нито настрани, нито назад, коментира още лидерът на ГЕРБ. 

Той призова всички предприемачи в България да създават работна среда и продукция, която да носи висок брутен вътрешен продукт за страната.

„Когато ГЕРБ дойде на власт огромна част от фекални и отпадъчни води течаха в реките и в морето. Над 3, 7 милиарда са влезли в екологиято като европрограми, което гарантира туризма и дава огромни възможности” посочи Борисов пред предприемачите.

Той отново напомни за построените магистрали, метрото в София, северната тангента „Над 7 милиарда сме разплатили по европейски фондови. Идват пари, обществено поръчки, държавни, общински”, подкани Борисов и обясни, че ги спира тогава, когато могат да се направят по-добре и за по-малко пари.

Благодаря на медиите и на НПО, че получаваме сигнали. Ако навремето бяха спирали така обществени поръчки, сега много неща щяха да са по-добре“, категоричен бе Бойко Борисов.

Той благодари на парламента и лично на Росен Желязков, че не е бил избран състав на КЗК. „Тези, които го атакуват, говорят с мен и казват, че според тях Росен има прекрасни качества, но го съсипаха. Нека сега си проведат процедурата. Ние не можем повече да понасяме да се упражняват на наш гръб. Хубавите неща ги прави ние, защото сме поели ангажимент пред хората, които са ни избрали, но защо не е правено преди“, каза Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че слуховете относно конфликт между Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова са абсолютни спекулации.

Премиерът сподели, че е бил притеснен, че процедурите около санирането ще тръгнат колебливо, но днес вече е спокоен.

Сега има такъв наплив към програмата за енергийна ефективност, че сме осигурили и втория милиард. Това е подарък към обществото. Не им струва нищо на хората. Но затова не се говори“, каза Бойко Борисов.

Борисов бе категоричен, че ГЕРБ няма да отстъпи нито крачка назад за електронното управление. „Колкото са ни важни пречиствателните станции, метрото и всички проекти, толкова важно за бизнеса и за хората е електронното управление. Електронното гласуване също“, заяви той.