Когато ГЕРБ мечтаеше за отмъщение заради "Костинброд", аз не дадох. Така премиерът Бойко Борисов коментира решението на омбудсмана Мая Манолова да се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори на 27 октомври.

По думите му тогава (за аферата Костинброд - б.р.) Станишев и Мая Манолова занесли сигнала, ГЕРБ искали да отмъстят, но Борисов не дал.

Държавата много пъти е помагала на Мая Манолова и премиерът не съжалява, че е подкрепил Мая Манолова за омбудсман. Надали има някой да й помага на Мая Манолова повече от мен, изтъкна Борисов, като припомни, че когато Манолова се борила за всички нейни закони и помощи за хората с увреждания, всичко й било дадено.

Мая Манолова се кандидатира за столичен кмет
Обновена

Мая Манолова се кандидатира за столичен кмет

Очаква се още днес тя да подаде оставка като омбусман

Според него било ясно отдавна, че Манолова ще се кандидатира за кмет, и запита журналистите дали на тях не им е било ясно. Борисов се надява настоящият столичен кмет Йорданка Фандъкова и Манолова да проявят една честна и кокретна предизборна кампания, защото "и двете са умни".

Борисов отхвърли всички твърдения, че Мая Манолова е била репресирана и заяви, че "тя не е репресирана от него, тък като няма как да те репресира държава при всичко, което искаш да ти се случва". Според него би било хубаво и БСП да участва в тази битка, защото не би било честно. Фандъкова била много почтен човек и затова премиерът й дал пълни права никой да не й се меси.

Той отчете, че ГЕРБ и Мая Манолова работили прекасно, докато тя е омбудсман. "Мога да се закълна във внуците си, че това, което говоря е вярно", отбеляза премиерът.

Фандъкова: Не ме е страх от Манолова

Фандъкова: Не ме е страх от Манолова

Според кандидата на ГЕРБ естествено е БСП да подкрепят омбудсмана

По думите му Фандъкова с право му се сърдила, че не нея й помагал по-малко в сравнение с Мая Манолова. Според него БСП не трябва да се крият зад кандидатурата на Манолова, да издигнат своя, защото "не е честно да се скриеш зад Мая, която те изгониха".

Борисов посочи, че когато разбрал, че омбудсманът Мая Манолова и финансовият министър Владислав Горанов се скарали за взетата й кола от НСО, му се накарал. Сега обаче Манолова и Горанов били в отлични отношения.