Мая Манолова влиза в битката за кмет на София. Това разкри тя тази вечер на неформална среща с граждани, предаде Dariknews.bg.

До часове ще обявя своето решение, обясни омбудсманът по-рано днес пред медиите, като запази до последно интригата.

Очаква се днес тя да подаде оставка като омбусман.

Блян за ляво-десен отечествен фронт

Блян за ляво-десен отечествен фронт

Десният избирател бил объркан от много кандидатури за кмет на София. Иван Стамболов - Сула изобщо не е съгласен. Според него може да е объркан единствено някой ляв избирател, който държи да го броят за "десен". А освен това няма абсолютно никаква нужда и от нови отечествени фронтове

Припомняме, в средата на август Манолова изрази увереност, че ако реши да се кандидатира за кмет на столицата, ще спечели изборите.

Дни по-късно социолози потвърдиха прогнозите й, заявявайки, че тя има подкрепата на 5% повече от гласуващите спрямо настоящия градоначалник Йорданка Фандъкова.

От сдружение "Промяна за София" съобщиха, че на срещата са взети решения да стартира сформирането на инициативен комитет за издигането на независимата гражданска кандидатура на Мая Манолова за кмет на София, допълва "Нова".

От 6 септември започва събирането на подписка в подкрепа на кандидата.

След това ще работят и за изграждането на граждански инициативи на територията на цялата страна под надслов "Промяна за София и България".

Освен това е решено Манолова да подкрепи независими кандидати за кметове и общински съветници в цялата страна.

Фандъкова влиза в битката за кмет на София
Обновена

Фандъкова влиза в битката за кмет на София

Получила е заявка за подкрепа от СДС

Настоящият столичен кмет Йорданка Фандъкова също влиза в битката. Това обяви самата тя пред журналисти днес по време на проверка на третия лъч от метрото.

С нов екип ще се опита да коригира грешките си, тъй като се е доверявала прекалено на други хора. По думите й би било предателство, ако не поеме отново следващия мандат.