Аферата в Агенцията за българите в чужбина ни е нанесла сериозен удар по пътя към Шенген. Тази позиция изрази лидерът на БСП Корнелия Нинова. С това, което направиха с паспортите и с българското гражданство, ни върнаха 10 години назад, смята тя.

Докато Борисов разхождаше премиери на други държави по границите с Турция, за да показва как ние с оградата пазим европейската граница от нелегални емигранти, през цялото време легално, през държавните институции и през държавната политика, са се осигурявали паспорти на хора, които нямат право да бъдат български и с това европейски граждани, захапа соцводачът. Нанесъл се е и удар върху българската национална идентичност.

Премиерът Бойко Борисов се снишавал зад коалиционните си партньори.

Припомняме, на 29 октомври спецпрокурори обискираха адреси на ДАБЧ в София, Кюстендил и Плевен, като към момента шефа на Агенция Петър Харалампиев е с повдигнато обвинение. От ВМРО се разграничиха от Петър Харалампиев. 

Корнелия Нинова критикува и промените в застрахователния закон, които премиерът забрани, докато не се проведе обществено обсъждане. Така не се прави, отсече соцводачът. Проблемът не бил маловажен.

Припомняме, премиерът Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на ГЕРБ да не гласува внесените промени в Кодекса за застраховането, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат, но предложенията вече предизвикаха много дискусии.

Йордан Цонев: Този парламент е изчерпан

Йордан Цонев: Този парламент е изчерпан

Трябва да се ускори демонтажът на настоящия управленски формат

Левите продължават да искат оставката на цялото правителство. Правителството на Борисов ни нанесе пред Европа такъв тежък удар, какъвто нито едно друго правителство не е правило, въпреки че всички сме правили грешки, изтъкна още лидерът на червените.